Un erou al timpurilor noastre

Datimi voie sal prezint pe Mircea Popescu un erou al timpurilor noastre. Poatel stiti deja. Are blog in care isi bate joc de piariste face prostograme de doi lei si in general scrie tampeni. Printre faptele lui de vitejie mai recente se numara cala dat in judecata pe Eugen Simion si pe nu stiu ce fotograf de care na auzit nimeni si de care nu pasa la nimeni. Sigur ati auzit de el. Nu? Pai bine de aia vil prezint eu.

Acest Mircea Popescu e viteaz intransigent consecvent si incoruptibil asa cum ii sta bine unui erou al zilelor noastre. Si are o judecata beton o logica de fier. Dupa judecata asta toti romani care na dat jos comunismu e vite. O clasificare simpla, eleganta si dece nu inteleapta.

Cine nu e vita dupa parerea lui Marcel Popescu? Pai in primu rand chiar el, Mircea Popescu. Bine veti zice voi si am zis si eu in locu vostru, da Mircea Popescu nu a trait in vremea aia si nu a dat jos comunismu. Da, da vezi ca daca ar fi trait el iar fi impuscat pe sefu de post din satu ala unde traieste el unu dupa altu pana sar fi plictisit comunisti si astfel ar fi picat regimul. Nu pe bune. Un plan bun, realist, usor de executat si la care sar fi gandit si alti romani daca nu era vite. Ca ca vite nu sa gandit. Si astfel din cauza ca romani e vite si nau avut norocu sa se nasca Marcel Popescu asta mai repede am avut comunism 40 de ani. Huo vitelor dece nati putut fi mai mult ca Mircea Popescu? Sau mai exact cum ne zice el noua ca se gandeste el ca ar fi fost. Tot una.

Eu il cred in stare. Si daca nu el atunci sigur ii spunea la frateso mai mare din armata sa vina sal ajute casa se face in fata blocului. Da poate e printre voi uni mai cinici si va ganditi ca poate Marcel Popescu asta le mai baga asa de la el casa nu iasa de potential vita daca nu ar fi avut norocu sa se nasca dupa cea cazut comunismu. La asta nu pot decat sa va raspund ca Marcel Popescu e un viteaz chiar si acuma. De exemplu daca am mai spus la dat in judecata pe Eugen Simion. Bine ca nu se compara costurile dea cuma 15 lei taxa de tribunal cu ce ti se intampla pe vremuri si numai daca te uitai urat la sefu de post. Da vorba aia gestu conteaza. In plus Marcel Popescu sa mai legat de piariste pe langa care, sa fim seriosi, securisti de pe vremuri erau niste pisicute.

Bine dar veti spune voi da Marcel Popescu asta nici macar nu stie cum era pe vremuri. Na citit ca nare vreme cu cate postari cretine scrie pe blog (railor, ce aveti cu omu?) cum era, na trait atunci, de unde sa stie el. Unai sa il dai in judecata pe nu stiu ce fotograf si alta e sa refuzi sa semnezi un angajament la securitate dupa ani de inchisoare si in fata amenintari ca familia o sa iti fie aruncata in inchisoare si ea si orice om caruia iai dat buna ziua o sa fie persecutat. Sau scris carti. Sau scris carti de catre oameni care chiar nu au semnat nici atunci. Da multi, vitele, au semnat. Ei, ce crezi? Marcel Popescu nar semna. Sa i se taie copi in fata ochilor ca la Brancoveanu ala, el nici nu sar clinti. Bine ca nare copi. Da acuma iara sunteti niste cinici si poate chiar securisti. Uite, sa i se tai lui turnuletu fictiv care la cladit pe internet. E bine asa?

Dar daca nu vam convins avem dovada suprema. Chiar daca el nu a trait sub comunism, maicasa, care ii citeste blogu si care sper sa ii placa si blogu meu chiar daca nu am poze cu vagine, maicasa a trait. Si conform cu regula e fie vita fie erou din asta ca Marcel Popescu; jumatati de masura nu se acepta de la instantigentu. Ce dovada mai buna am avea decat ca maicasa lui Mircea Popescu, care ia dat jumate din materialu genetic, si ea siar fi lasat copi sa moara in fata ochilor ei in loc sa semneze. Din pacate, nu se califica. Asai in viata, nu poti fi cu toate. Ca Marcel Popescu asta a scutito pe maicasa sa isi dea testu. Vezi tu, nu se califica la varsta aleasa de Marcel Popescu casa nu se califice. Mare pacat.

Dar stai! O raza de speranta! Daca Marcel Popescu asta e atata de incoruptibil si consecvent si intransigent sigur poate sa ii dea testu de vita la maicasa si daca nu se califica cu varsta. Sigur dupa o pauza de gandire Marcel Popescu a ajuns la concluzia ca maicasa e o vita sau a venit cu ceva exemple de sefi de post omorati de ea in lupta impotriva comunismului dupa cum el sigur ar fi facut. Da vezi, asai in viata. Spre deosebire de eroi din filme fantezi si labareli din astea dealui Marcel Popescu, in viata eroi au si defecte. Oricat de intransigent si consecvent ar fi el si oricat de cu curaj lar fi omorat el pe seful de post, Marcel Popescu nu e in stare sa se duca la maicasa in fata sa ii explice de ce e ea vita ca na omorat sefi de post sa dea jos comunismu. Cum orice om care nu e vita ar fi facut.

Acuma imi pare rau daca nu am reusit sa va dau o imagine mai eroica la acest erou al zilelor noastre. Parese ca e un cabotin ridicol care spune chesti lipsite de gandire casasi duca oameni pe blogu lui de rahat jumate avocat cu chichite jumate viteaz de dupa ce sa intamplat faza si inca o jumate limbric moral caresi permite din confortul anilor 2010 sa ii critice pe aia care au facut greseli in conditi incomparabil mai grele in ani 80. Mai mult Branzovenescu decat Brancoveanu. Da no ce sai faci lucram cu materialu clientului

15 Responses to Un erou al timpurilor noastre

  1. cipslim spune:

    Pai asta nu-i important.

  2. mulliganoglu spune:

    marcel proust asta nu-i din Capitala, nu-i asa?

    • dadatroll spune:

      Nuca nu toata lumea poate fi. Da nare importanta. Pun pariu ca este frunu si in Capitala tot ca el cu idei din astea fixe da macar extravagante si intransigente. Da, de fapt este: Gramo. Da macar Gramo ce scrie sunt niste tampeni lipsite de importanta. Avantaj Gramo. Da macar Marcel Popescu numi sterge comenturile. Avantaj Marcel Popescu. Inca. Asai in viata cu avantaje si dezavantaje. Nucan fantezile viteziste ale lui Marcel Popescu.

      • mulliganoglu spune:

        deci problema asta numai un Capitalist o poate lamuri, de ex. Gramo, adica Unul care s-a parguit la soarele urban al socialismului precomunist, nu provinsialii care nici nu stiu sa mearga cu metroul si se incalta cu fesul, gen

  3. de ce, buck, vrei sa-l bati? 😀

  4. matusalem spune:

    Acu eu zicca idai prea multa atentielu marcel popescuasta ca eu creca e numai frustrat sau are cocoselulmic sau e nemulumit de fizicu lui ca miai atrasa tentia si lam citit de dracu maluat si iti spune bosorogul de mine bundeimpuscat ca nue in regula cu baiat u e oarece deraiat si matale lai ginit cum trebuie da el nu intelege ca e prost sidobitoc sin are creer da astai viata nu le potia vea petoa te daca nu tea inecat mata cand ai fost copil si lasal dracului in pace ca mam e nervat destul cand lam citit oac oac oac asta asa samai scap de stres ca decervelatu asta na regulat nimic la viata lui sitidai seama de asta din prima si gata.

  5. portocalu spune:

    omu i anticomunist cea veti cu el voinicilor?nui vina lui ca sa nascut prea tirziu.

  6. cipslim spune:

    in primul rand vita pentru marcel nu e echivalat cu ce inseamna vita pentru dadat. Cred ca deaici e si confuzia. Mai bine le zicea oi ca sa nu mai fie confuzie, ca oaia e mai neutra asa…

  7. Mosule sau babuto, dacami dai voe sa scriu si eu in stilul tau, raspundemi te rog la o intrebare de ce blogu tau se numeste pelicanul sau babuta si nu „pelicanul sau babita asea cum a siz M.ntorul Tau????!@#$

  8. John Galt spune:

    Toti bancherii elvetieni au o vaca. Tine de traditie.

    Ca dovada, romanii nu s-au imprumutat atat de mult, ba chiar pot fi considerati adevarate hedge fonduri si nu de orice fel, ci din acelea profitabile, pe plus.

    Ceilalti, din Londra, care sunt mai mult oameni si nu vaci, uite ca nu sunt asa de profitabili, ba sunt chiar si pe minus (desi par a fi pe plus).

    E bine sa fii vaca, de ce sa nu recunosti.

    N-ati vazut cu Grecia?

  9. John Galt spune:

    Elvetia miroase a balegar, din cauza asta au bani.

Lasă un comentariu