Cea mai tare chestie de social media

Poate cati auzit de bloguri sau de Twiter da acuma sa inventat ceva inca si mai tare in social media. Se cheama Aeiou si lau inventat americani dela universitatea din Stamford. Tot asa casi Twiter ai voie decat la 140 de caractere da astea au voie sa fi de cat vocale. Toate celebritatile americane dela televizor au deja cont pe Aeiou si se fac topuri cu cele mai tari Aeoiute si care are cei mai multi foloweri din aia.

De exemplu Lindsay Lohan cu saizeci de milioane de foloweri a fost printre prima care Aeiouat: Ae Ae Aeiou. Super tare! La care Mat Damon ia raspuns: Uiiui euioiu aaaaa.

Paul Krugman are si el cont pe Aeiou. Ultima Aeiouta a lui: Ea aei iioo uuiioiou. Krugman este foarte incantat de Aeiou. Lipsa consoanelor zice el scurteaza postarile lui pe macroeconomie si le face mai vioaie fara casasi piarda prea mult din inteles.

Tom Friedman a si publicat deja primul articol in New York Time sub forma unui Aeiou in care sia etalat binecunoscuta varietate tematica si profunzime in gandire: A A A A A A A A A A A. Comentarile nusau lasat asteptate majoritatea sub forma unor Aeoiuate si ele desi uni din comentatori mai putin sofisticati sau scapat si au folosit si consoane ba chiar si arhaicele propozitii si paragrafe.

Uni au criticat Aeiou ca cica impunerea unor constrangeri arbitrare nare cum rezulte intro mai buna comunicare. Alti zic ca cica cititoru tipic de Aeioute nu poate realiza diferentele de nuanta dintre „Aeiu Aeuu eaeoiu” si „E e o iuouaea ea eaea” si ca se pierde foarte mult cand se traduce o Aeiouta in alte limbi. La toate aceste critici, fondatoru la Aeiou, rusul Andreyi Duck lea raspuns: Ea aei uuooiuo ea aei.

Cei mai ingrijorati de popularitatea pe care o ia aceasta noua forma de comunicare sunt cei dela Twiter. Deja se pare ca sau si gandit la anumite modificari la Twiter casa faca fata. Acuma e voie sa ai si consoane pe langa vocale la Twiter da cinevati verifica twitul casa fie sigur ca e compus exclusiv depe lista aprobata de onomatopee. Asta la convins pe Barack Obama sa nu schimbe inca Twiteru pe Aeiou, o decizie pe care a anuntato cum e si firesc pe Twiter: „Moo bang bang boom pfff wooo wooo #BO”.

10 Responses to Cea mai tare chestie de social media

 1. Mad Rider spune:

  eu iau oaie, ei iau oua, ea e oau 🙂

 2. blegoo2 spune:

  UaaaUUUUU!
  ‘EaaUU!

 3. Aieuou spune:

  ajutam si noi organilii debilitate sa ne spioneze mai ieftin, ca spionu costa si-i criza si la iei acuma. ne postam pe internet si le sicem: ia asta facem si la aieuou asta ne gandim noi.

 4. Grominu spune:

  În ebraică se foloseau numa` consoane da` era vorba de scris. De când cu internetul multe persoane se exprimă în scris folosind aproape numai consoane – justificând alegerea asta prin lipsa de timp sau prin…dorința (nemărturisită, desigur) de a fi interesante/cool.
  P mn nu m drnjz st.
  Alta mă drnjz. La noi moda e pe dos, dar nu în scris ci în vorbire: vorbitul cu vocale pre(a)scurtate. Are loc o „slăbire”, o înfundare, o deformare a vocalelor care devin o specie pe cale de dispariție sau măcar de atrofiere. E al naibi de greu da` sunt mulți care pot. Mai ales celebritățile din toate domeniile. O să ajungem vremea când o să avem voie să vorbim de cât consoane și o să folosim sistemul de vorbire de tip abjad.
  brr, hm, prr, pst, ss, sst, tţ, zvr.

 5. B. Eugen spune:

  Gronimu, cred ca are legatura si cu orientarea debilitara luata din societatea americana -sexualizare excesiva datorita migratorilor de orginte tropicala, care la randul lor datorita mediului nefavorabil sunt asa, desi la capitolul voce merg in speta in alta directie decat cei care se trag din Europa, dar in fine -orientare care tinde spre masculinizare excesiva la modul evident, dupa cele doua mode: nebarbierit sau barbierit doar la cateva zile plus -subiectul in cauza -vocea masculina usor ragusita, sau pe acolo, ca deh, daca nu esti vazut si auzit, nu existi. Se observa cu predilectie in filmele de la Hollywood, dar au preluat-o si europenii in cinematografie. Observi mai bine diferenta daca urmaresti filmele anilor ’60, cand nu existau multe voci masculine „fortate” sau mai bine zis zgarietoare pe timpan in cinematografia clasica. La multi vocea nu este de asa natura ca sa pronunte vocalele ragusit, si atunci intra in conformitate ingropandu-le.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: